Linkuri accesibilitate

Olivér Várhelyi: UE monitorizează cu atenție situaţia din estul R. Moldova


Comisarul European pentru Vecinătate Olivér Várhelyi, Parlamentul European, 5 mai 2022

Comisarul European pentru Vecinătate Olivér Várhelyi a declarat că Bruxelles-ul monitorizează cu atenție situaţia din estul Republicii Moldova, având în vedere ultimele incidente din regiunea separatistă transnistreană susţinută de Rusia. Totodată, Uniunea Europeană ajută Chişinăul să-și mărească securitatea cibernetică, să răspundă amenințărilor hibride și să combată dezinformarea.

„Noi susţinem suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova, UE este în continuare adepta găsirii unei soluţii paşnice la conflictul din Transnistria, sprijinind-o cu planuri de rezilienţă și de redresare pe termen lung", a declarant Várhelyi joi în plenul Parlamentului European în cadrul dezbaterilor privind situația din R. Moldova, pe fundalul războiului din Ucraina vecină.

Aflat miercuri la Chișinău, președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va oferi forțelor armate moldovene echipament militar și sprijin pentru combaterea atacurilor cibernetice și a dezinformării, în timp ce va face tot posibilul pentru a evita tensionarea situației în regiunea transnistreană. Este vorba de sprijin logistic, nu de arme letale, a precizat ulterior Ministerul de Externe de la Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG