Linkuri accesibilitate

Omicron se răspândește cu viteză în Marea Britanie


Premierul britanic Boris Johnson anunță noi restricții pentru a limita varianta Omicron a coronavirului, Londra, 8 decembrie 2021.

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat o înăsprire a restricţiilor pentru a opri răspândirea variantei Omicron a coronavirusului în Marea Birtanie. Între altele, de luni, 13 decembrie, se revine la telemuncă (unde se poate) şi se introducerea paşaportului de vaccinare pentru unele adunări mari.

„Devine din ce în ce mai clar că Omicron se răspândeşte mult mai rapid decât varianta anterioară Delta". Până acum, s-au identificat 568 de cazuri dar premierul Johnson s-a declarat convins că cifră reală este „cu siguranţă mult mai mare".

Pe de altă parte, companiile Pfizer și BioNTech au anunțat miercuri, 8 decembrie, că potrivit testelor preliminare, trei doze ale vaccinului lor anti-coronavirus pot să neutralizeze varianta Omicron, adăugând că ar putea pune la dispoziție un vaccin dedicat anti-Omicron în martie 2022, relatează Reuters.

În prima lor declarație oficială despre eficacitatea vaccinului lor, companiile spun că e posibil ca două doze de Pfizer să nu ofere suficientă protecție împotriva variantei Omicron, dar că trei doze sînt capabile să o neutralizeze.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG