Linkuri accesibilitate

OMS a negat descoperirea unui tratament eficient împotriva virusului corona


Virusul corona.
Virusul corona.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a contrazis relatările privind descoperirea unui tratament eficient împotriva noului virus corona, care a apărut în China și s-a răspîndit în 20 de țări.

O televiziune chineză a relatat că o echipă de cercetători de la Universitatea Jegiang ar fi produs un medicament eficient împotriva virusului, în timp ce televiziunea britanică Sky News a spus că cercetătorii ar fi făcut un „progres semnificativ” în dezvoltarea unui vaccin.

Întrebat despre aceste relatări, purtătorul de cuvînt al OMS, Tarik Jasarevici, a declarat că nu se cunoaște niciun fel de terapie eficientă împotriva acestui virus, relatează agenția Reuters.

Între timp, aproape 500 de persoane au decedat în China continentală de pe urma infectării cu virusul corona și numărul total al persoanelor cu infecție confirmată a ajuns la 24.324, potrivi raportului zilnic al Comisiei naționale de sănătate din China. Toate cele 65 de decese noi s-au petrecut în provincia Hubei, unde a apărut noul virus respirator, aducînd numărul morților la 490.

XS
SM
MD
LG