Linkuri accesibilitate

OMS avertizează: pericolul persistă în Asia. China anunță un singur nou deces


China: un robot cu dezinfectant pentru mâini, într-o zonă comercială.
China: un robot cu dezinfectant pentru mâini, într-o zonă comercială.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că deși atenția se îndreaptă acum asupra epicentrelor pandemiei de coronavirus din Europa occidentală și Statele Unite, pericolul nu a dispărut în Asia și regiunea Pacificului. „Este o bătălie de lungă durată” a avertizat directorul OMS pentru Asia și Pacific, care a recunoscut că nu există o soluție pentru toată lumea. Dar strategii care funcționează peste tot: izolarea, înghețarea vieții sociale, păstrarea distanței fizice, și testarea timpurie și masivă.

China a raportat marți, 31 martie, un singur caz nou de deces din cauza noului coronavirus și 48 de cazuri noi de contaminare, toate „de import”.

Provincia Hubei și capitala acesteia Wuhan, locul de unde a pornit pandemia, nu au mai raportat nici un caz local de infectare, motiv pentru care în scurt timp, interdicțiile drastice de circulație ar putea fi relaxate.

Din decembrie, când s-a anunțat izbucnirea epidemiei, China a înregistrat 81.500 de contaminări și 3.300 de decese. Peste 76 de mii de pacienți, spitalizați ca urmare a contaminării cu Covid-19, au fost externați. Peste 2 mii rămân în terapie intensivă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG