Linkuri accesibilitate

OMS continuă să recomande vaccinarea cu AstraZeneca


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să recomande vaccinările anti-COVID-19 cu produsul dezvoltat de compania AstraZeneca, chiar dacă vaccinul a fost suspendat de mai multe ţări din cauza unor posibile efecte secundare, a precizt miercuri organizați într-o declarație de presă.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 nu va reduce boala sau decesele din alte cauze. Se știe că evenimentele tromboembolice apar frecvent. Tromboembolismul venos este a treia cea mai frecventă boală cardiovasculară la nivel global”, arată OMS care precizează că nu există nici o indicație că aceste fenomene ar fi legate direct de vaccinare.

Joi este aștepta evaluarea Agenției Europene a Medicamentului privind securitatea vaccinului anti Covid-19 produs de AstraZeneca, după ce majoritatea țărilor din UE au suspendat temporar utilizarea sa. Încă de marți, Agenția (EMA) a recomandat și ea continuarea vaccinării cu produsul AstraZeneca pentru că „beneficiile prevalează asupra riscurilor”.

În R. Moldova, unde a ajuns numai vaccinul AstraZeneca din donația României și prin platforma COVAX, au fost vaccinați deja peste 16 mii de lucrători medicali.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG