Linkuri accesibilitate

OMS: în Europa crește numărul tinerilor infectați cu noul coronavirus


O plajă din Bournemouth, Marea Britanie, iunie 2020.

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat la BBC că reapariția unor focare puternice de coronaviru în unele țări europene se datorează în mare parte tinerilor, care par să ignore regulile și restricțiile sanitare impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Hans Kluge a explicat că datele statistice strânse până în acest moment indică faptul că în ultimul timp a crescut semnificativ numărul de noi infecții între tinerii de până la 35 de ani.

O constatare similară a fost făcută și de epidemiologul șef al administrației americane, Anthony Fauci, cu referire la cauzele exploziei de noi cazuri de Covid-19 în diferite state americane. Tot într-un interviu cu BBC, Fauci a vorbit despre succesul multor țări europene de a redeschide controla economiile, în iunie-iulie dar și despre pericolul ca lumea să uite de regulile sanitare de bază, care trebuie respectate pentru a limita răspândirea pandemiei: distanța socială și purtatul măștilor de protecție.

Statele Unite au trecut miercuri pragul de 150.000 de decese legate de Covid -19, potrivit datelor difuzate de Universitatea Johns Hopkins. Numărul total al infecțiilor înregistrate se ridică la aproape 4,4 milioane.

La nivel global, numărul deceselor legate de Covid-19 a trecut de 660 de mii.

XS
SM
MD
LG