Linkuri accesibilitate

OMS: Este prea devreme pentru a ușura restricțiile antivirus în Europa


Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) declară că este prea devreme pentru a ușura restricțiile antivirus în Europa, în ciuda unei scăderi „semnificative” a noilor cazuri în majoritatea țărilor în ultimele două săptămâni.

Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa a spus că, din moment ce doar 3 la sută dintre persoanele din regiune au avut deja o infecție confirmată, și lansarea vaccinurilor a oferit „ o speranță remarcabilă ... variantele nou apărute prezintă incertitudine și un risc mai mare”.

Potrivit OMS, 35 de state din Europa au început vaccinările.

Noua tulpină a coronavirusului descoperită pentru prima dată în Marea Britanie a fost confirmată în 33 de țări, iar varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud a fost raportată în 16.

Pandemia COVID-19 a făcut peste 2,1 milioane de victime la nivel global, de la apariția ei în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului 2019.

O echipă de experți OMS a ieșit dintr-o carantină de 14 zile în Wuhan astazi pentru a începe lucrul pe teren într-o misiune ce cauta să descopere cauzele care au dus la apariția pandemiei.

Se așteaptă ca grupul de 13 experți să stea aproximativ o lună în oraș.

Misiunea a fost afectată de întârzieri și au fost exprimate îngrijorări legate de accesul la informații și persoanele care ar putea avea informații utile despre primele cazuri. China comunistă a fost criticată pentru termenii pe care i-a stabilit pentru vizita echipei și pentru că guvernului chinez susține că virusul a apărut în altă parte. Oamenii de știință internaționali au respins aceste afirmații.

Statele Unite au cerut o anchetă internațională „robustă și clară”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG