Linkuri accesibilitate

OMS: Numărul deceselor provocate de noul coronavirus ar putea fi de până la trei ori mai mare


Organizația Mondială a Sănătății spune că este posibil să fi murit de până la trei ori mai multe persoane din cauza pandemiei de coronavirus decât indică cifrele raportate oficial. „Decesele totale sunt de cel puțin 2-3 ori mai mari decât cele raportate oficial”, a declarat reporterilor Samira Asma, directorul adjunct al OMS, în timp ce agenția ONU pentru sănătate a publicat un raport anual privind statisticile globale de sănătate.

Agenția ONU estimează oficial că aproximativ 3,4 milioane de oameni au murit direct ca urmare a pandemiei COVID-19 până în mai 2021. „Acest număr ar fi cu adevărat de două până la trei ori mai mare. Deci, cred că în siguranță, aproximativ 6 până la 8 milioane de decese ar putea fi o estimare pe o notă de avertizare”, a declarat Asma într-un briefing de presă online.

Această estimare include atât decesele COVID-19 nedeclarate, cât și decesele indirecte din cauza lipsei capacității spitalului și a restricțiilor privind deplasările printre alți factori, a declarat și analistul de date al OMS William Msemburi. „Ne confruntăm probabil cu un număr semnificativ de decese atribuite direct și indirect COVID-19”, susține expertul.

Între timp, cetățenii Uniunii Europene au început să spere că pot începe să se gândească la vacanțele de vară din blocul celor 27 de națiuni, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la carantine și alte restricții de călătorie, după ce negociatorii UE au găsit un compromis pentru lansarea certificatelor COVID-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG