Linkuri accesibilitate

OMS: Peste 600 de atacuri asupra asistenței medicale în Ucraina de la începutul războiului


Spital din Kupiansk după un atac al armatei ruse

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că se apropie o „iarnă dură” în Ucraina și că s-ar putea declanșa o criză umanitară, în contextul în care atacurile neîncetate ale Rusiei au provocat pagube serioase infrastructurii civile și de sănătate a țării.

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa, într-o declarație din 14 octombrie, a asigurat Kievul de sprijinul continuu al agenției de sănătate a ONU. Kluge a avertizat că iarna va îngreuna și mai mult supraviețuirea ucrainenilor care locuiesc în zonele de război și a cerut acțiuni urgente pentru a repara numărul tot mai mare de unități spitalicești distruse de atacurile rusești.

„Prioritatea imediată: răspunsul urgent la daunele provocate de ultimele atacuri asupra sănătății - cu un total actual de 620 de atacuri asupra sănătății confirmate de OMS de la începutul războiului în februarie. Trebuie să ne intensificăm sprijinul pentru procesul de reconstrucție", a declarat Kluge. „Prea mulți oameni din Ucraina trăiesc în condiții precare, mutându-se dintr-un loc în altul, trăind în improvizații sub standarde sau fără acces la încălzire", a avertizat el.

Oficialul OMS a precizat că peste 800 000 de locuințe au fost avariate sau distruse în țară din februarie, obligând mii de oameni să locuiască fie în centre colective, fie în clădiri avariate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG