Linkuri accesibilitate

OMS cere din nou un moratoriul pe „supra-rapel” pentru a da o șansă campaniilor de vaccinare anti-Covid din țările sărace


Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus (foto arhivă)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut din nou, miercuri, ca persoanele imunizate împotriva COVID-19 să nu primească cea de-a treia doză de vaccin, astfel încât flacoanele să fie trimise către ţările sărace care au reuşit să imunizeze doar o mică parte a populaţiilor lor.

„În acest moment, nu vrem să vedem o utilizarea la scară largă a dozelor de rapel pentru persoanele sănătoase care sunt complet vaccinate”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

„Nu voi rămâne tăcut când companiile şi ţările care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri consideră că populaţia săracă a lumii ar trebui să se mulţumească cu resturile”, a mai declarat el.

La începutul lunii august, directorul OMS ceruse pentru prima dată impunerea unui moratoriu asupra așa-numitului „supra-rapel” până la sfârşitul lunii septembrie, însă mai multe ţări bogate s-au opus public şi au lansat campania administrării celei de-a treia doze de vaccin.

Miercuri, Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut totuşi „o prelungire a moratoriului cel puţin până la sfârşitul anului 2021 pentru a permite fiecărei ţări să vaccineze cel puţin 40% din populaţia sa”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG