Linkuri accesibilitate

ONG-urile de media cer parlamentului să pună în dezbatere amendamentele menite să îmbunătățească activitatea instituțiilor de presă


Jurnaliști la o conferință de presă

Organizațiile neguvernamentale de media din Moldova readuc în atenția deputaților din actualul parlament proiectul de modificare și completare a celor şapte legi important care vizează direct sau indirect activitatea mass-media. Proiectul a fost elaborat în cadrul grupului parlamentar privind îmbunătățirea legislației mass-media și înregistrat în parlament pe 26 iulie 2018, dar nu a fost discutat până în prezent nici în cadrul comisiilor parlamentare, nici în ședințele în plen.

Pachetul de legi, care conține recomandările Centrului pentru Jurnalism Independent, Asociației Presei Independente și ale altor organizații neguvernamentale de media, include modificări la Legea privind accesul la informație, Legea cu privire la libertatea de exprimare, Legea privind protecția datelor cu caracter personal, Legea cu privire la petiționare, Codul contravențional, Legea cu privire la secretul de stat și Legea presei. Amendamentele au drept scop ameliorarea situației din domeniul mediatic și crearea unor condiții de lucru mai bune pentru jurnaliști.

Organizațiile semnatare fac apel către deputații din actualul parlament să preia această inițiativă legislativă pe agenda lor și să o adopte cât mai curând.

Apelul este semnat de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Prese, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul „Acces-Info”, RISE Moldova.

XS
SM
MD
LG