Linkuri accesibilitate

ONU va investiga uciderea a zeci de prizonieri de război din închisoarea Olenivka


Închisoarea de la Olenivka după explozia din 28 iulie. Imagine obținută de satelitul Maxar Technologies pe 30 iulie 2022
Închisoarea de la Olenivka după explozia din 28 iulie. Imagine obținută de satelitul Maxar Technologies pe 30 iulie 2022

La cererea Ucrainei și a Rusiei, Națiunile Unite vor investiga uciderea a zeci de prizonieri de război din închisoarea Olenivka, din estul Ucrainei. Moscova și Kievul se acuză reciproc de atacul cu rachete asupra centrului penitenciar.

António Guterres, secretarul general ONU, le-a declarat reporterilor că Națiunile Unite nu au autoritatea de a conduce anchete pénale, dar pot strânge informații pentru elucidarea circumstanțelor.

Rusia a susținut că armata ucraineană a folosit lansatoare de rachete furnizate de SUA pentru a lovi închisoarea din Olenivka, o așezare controlată de separatiști pro-ruși. Atacul a ucis 53 de prizonieri ucraineni și a rănit alți 75, au declarat autoritățile separatiste și oficiali ruși.

Armata ucraineană a negat lovitura, acuzând la rândul ei Rusia că ar fi atacat închisoarea pentru a masca posibile crime de război comise acolo, inclusiv împotriva unor membri ai batalionului „Azov”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG