Linkuri accesibilitate

Opt persoane au fost înjunghiate de atacatori necunoscuți, într-o moschee din sudul Iranului


Moschee în Shiraz, Iran
Moschee în Shiraz, Iran

Opt persoane au fost înjunghiate de atacatori necunoscuți în orașul Shiraz din sudul Iranului, ultimul dintr-o serie de atacuri împotriva clericilor și a persoanelor religioase din țară.

Portalul de știri Rokna l-a citat pe șeful poliției din Shiraz, care a declarat că atacul, comis de un bărbat în vârstă de 32 de ani, a avut loc după o ceremonie de rugăciune la moscheea Haj Abbas, pe 16 septembrie. Nu au fost date informații suplimentare.

În ultimele luni, s-a înregistrat o creștere a informațiilor privind atacurile asupra clericilor și a persoanelor religioase, care coincide cu creșterea tensiunilor în rândul populației din cauza înrăutățirii condițiilor de trai. Printre acestea, un membru al miliției Basij din orașul Kazeroon din sudul țării a murit la 1 septembrie după ce a fost înjunghiat de un tânăr de 15 ani. În iulie, un tânăr cleric iranian a fost înjunghiat de mai multe ori în spate în timp ce ținea o predică în orașul Karaj, iar un imam a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Isfahan.

În alte incidente, doi imami au fost atacați de agresori necunoscuți în orașul Qom. Mohammad Taghi Fazel Meybodi, de la Seminarul Islamic din Qom, a declarat că mulți clerici și studenți ai seminarului nu apar în public din cauza „hărțuielii sau insultelor” adresate lor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG