Linkuri accesibilitate

Optimism în privința progreselor înregistrate în negocierile nucleare cu Iranul


 Ali Bagheri Kani, negociatorul șef al Iranului la Viena
Ali Bagheri Kani, negociatorul șef al Iranului la Viena

Negociatorii implicați în discuțiile pentru a revigora acordul nuclear iranian din 2015 cu Iranul au declarat că sunt optimiști cu privire la posibilitatea de a ajunge la un acord.

Enrique Mora, negociatorul principal al Uniunii Europene, a declarat în weekend că este „absolut” optimist în legătură cu progresele înregistrate până în prezent în cadrul discuțiilor. „Avansăm și mă aștept să încheiem negocierile în curând”, a declarat Enrique Mora, negociatorul principal al Uniunii Europene, pentru presa iraniană la 7 august.

Ambasadorul rus Mihail Ulianov a declarat și el, pe 7 august, că mai sunt „3 sau 4 chestiuni” care trebuie rezolvate. „Ne aflăm la 5 minute sau 5 secunde de linia de sosire”, a declarat Ulianov reporterilor în fața hotelului Palais Coburg, unde au loc negocierile. „Nu pot garanta, dar impresia este că ne îndreptăm în direcția corectă”, a adăugat el.

Negociatorii din Iran, SUA și Uniunea Europeană au reluat discuțiile indirecte cu privire la acordul nuclear al Teheranului la 4 august, după ce negocierile au fost blocate luni de zile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG