Linkuri accesibilitate

Orașul Kazan e în doliu. Anchetatorii caută răspunsuri


Orașul Kazan s-a îmbrăcat în doliu
Orașul Kazan s-a îmbrăcat în doliu
Orașul Kazan e în doliu. Anchetatorii caută răspunsuri
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:44 0:00
Link direct

Unele victime ale atacului de marți asupra unei școli din capitala Republicii ruse Tatarstan au fost îngropate în timp ce anchetatorii caută răspunsuri cu privire la motivul pentru care un adolescent fără antecedente penale și-a ucis foștii colegi. Atacul a fost soldat cu cel puțin 9 victime. Alte 23 de persoane sunt spitalizate, unele în stare gravă.

Atac armat la o școală din Kazan
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:49 0:00

Potrivit tradiției musulmane, persoanele decedate trebuie îngropate a doua zi după deces. Victimele au fost îngropate miercuri în cimitirele din Kazan și din alte câteva districte din Tatarstan .

Patru băieți și trei fete, toți elevii din clasa a opta, au murit în atac, precum și o profesoară și un alt angajat al școlii.

Atacatorul, identificat de mass-media locală drept Ilnaz Galiaviev, a fost arestat sub suspiciunea că a declanșat și o explozie în școală înainte de a deschide focul asupra elevilor în timp ce se grăbeau să fugă din clădire, unii sărind de la ferestrele de la etajul trei pentru a scăpa. Potrivit Interfax, Galiaviev era student la Universitatea de Management din Tatarstan, dar a fost exmatriculat acum o lună pentru performanțele sale academice slabe.

Un lucru este clar – familia sa nu a provocat suspiciuni nimănui

Comisarul regiunii pentru drepturile copiilor, Irina Volineț, este citată de agenția de știri de stat TASS spunând pe 12 mai că motivul atacului nu este încă cunoscut. „El nu a intrat în centrul atenției niciunei agenții de aplicare a legii: familia sa [nu a fost monitorizată] ca o familie disfuncțională,atacatorul însuși [nu avea] antecedente de poliție. Un lucru este clar – familia sa nu a provocat suspiciuni nimănui.”

La Universitate Galiaviev a fost descris ca un tânăr oarecare, politicos și îmbrăcat frumos, un student obișnuit ... Zvonuri că ar fi comis această crimă din răzbunare, pentru a pedepsi pe cineva ... par nefondate pentru că a venit la această școală la patru ani după absolvire ", a adăugat Comisarul regiunii pentru drepturile copiilor . La câteva ore de la incident, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor la Moscova, că președintele Vladimir Putin a ordonat imediat șefului Gărzii Naționale Ruse, Viktor Zolotov, „să aplice noi reglementări privind tipurile de arme care sunt destinate utilizării civile și care pot fi în posesia cetățenilor, inclusiv tipurile de arme de calibru mic pe care le-a folosit atacatorul în acest caz." Școala unde a avut loc tragedia are peste 1000 de elevi. Potrivit deputatului Aleksandr Hinștein, parlamentar în camera inferioară a parlamentului, lui Galiaviev i s-a eliberat un permis pentru o pușcă Hatsan Escort PS pe 28 aprilie, a scris Aleksandr Hinștein, parlamentar în camera inferioară a parlamentului, pe rețelele de socializare. El a mai spus că școala nu are nici un sistem de securitate în afară de un buton de panică.

Atacurile la școlile din Rusia și alte foste republici sovietice rămân puțin frecvente, dar tragedia de ieri a generat valuri de șoc în Tatarstan. Vicepremiera republicii Leila Fazleieva a declarat reporterilor că, în total, 23 de persoane au fost rănite, cu două mai multe decât numărul anunțat de guvern. Doctorul Mihail Pospelov de la Spitalul de Copii din Kazan a declarat miercuri că 20 dintre răniți sunt copii, dintre care șase, inclusiv unul în stare „extrem de gravă”, sunt în prezent tratați într-o unitate de terapie intensivă. Pospelov a mai spus că toti copiii au fost supuși unor operații, iar rănile tratate au inclus răni prin împușcare și fracturi suferite în timp ce elevii au sărit pe ferestrele școlii ca să fugă de gloanțele trase de atacator. Cinci copii vor fi transportați la spitale din Moscova pentru tratament, a adăugat el.

XS
SM
MD
LG