Linkuri accesibilitate

Părinții unui fost pușcaș marin american încarcerat în Rusia cer eliberarea lui


Fostul pușcaș marin Trevor Reed în timpul procesului de judecată într-un tribunal din Moscova, 30 iulie, 2020
Fostul pușcaș marin Trevor Reed în timpul procesului de judecată într-un tribunal din Moscova, 30 iulie, 2020

Părinții unui fost pușcaș marin american încarcerat în Rusia pentru că ar fi agresat doi polițiști au spus că speră să-și vadă fiul eliberat la scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat disponibilitatea de a discuta despre un posibil schimb de prizonieri cu președintele american Joe Biden la întâlnirea celor doi de săptămâna aceasta.

Joey și Paula Reed au declarat pentru CNN într-un interviu difuzat pe 14 iunie că speră ca summitul să îl ajute pe fiul lor, Trevor, să fie eliberat. Reed, în vârstă de 29 de ani, a executat deja doi ani de închisoare din totalul de nouă ani și a fost diagnosticat cu COVID-19. El a fost condamnat în iulie 2020 pentru agresarea a doi polițiști, lucru pe care fostul soldat american îl neagă.

Guvernul Statelor Unite a pus sub semnul întrebării corectitudinea procedurilor judiciare. Întrebat într-un interviu difuzat de NBC pe 14 iunie dacă este pregătit să discute despre un posibil schimb de prizonieri cu Biden, liderul rus Putin a răspuns „Da, da”. Părinții lui Reed și-au exprimat speranța că un alt fost pușcaș marin, Paul Whelan și alți cetățeni americani închiși în Rusia vor fi eliberați în urma summitului Putin-Biden din 16 iunie.

Whelan, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare în mai 2020 pentru spionaj, în urma unui proces care a fost condamnat de autoritățile din Statele Unite ca o „batjocură a justiției”. Statele Unite au făcut presiuni asupra Rusiei să-i elibereze pe Whelan și Reed.

XS
SM
MD
LG