Linkuri accesibilitate

Pakistanul a deversat un lac pentru a proteja zonele populate


Un indicator arată nivelul apei, după ploile și inundațiile sezonului musonic, în lacul Manchar, Bhan Syedabad, Pakistan, 3 septembrie 2022.

Autoritățile pakistaneze au deversat cel mai mare lac cu apă dulce din țară, o acțiune care duce la strămutarea a până la 100 000 de persoane, dar care ar putea salva zonele mai dens populate de inundațiile puternice.

La 4 septembrie, ministrul irigațiilor din provincia Sindh, Jam Khan Shoro, a declarat că lacul Manchar a atins deja niveluri periculoase, ceea ce sporește amenințarea pentru zonele înconjurătoare din regiunea sudică. După estimările oficiale, circa 100 000 de persoane ar putea fi afectate de deversarea lacului, folosit acum pentru stocarea apei, dar a declarat că această măsură ar ajuta la salvarea zonelor mai populate și ar reduce, de asemenea, nivelul apei în alte regiuni mai afectate.

„Am încercat să salvăm orașul Sehwan. Nivelul apei în orașele Johi și Mehar din districtul Dadu va fi redus prin această breșă în barajul lacului”, a declarat Shoro pentru Reuters.

Unii oameni strămutați din cauza inundațiilor provocate de muson și-au părăsit cu greu casele, plângându-se că adăposturile sunt supraaglomerate. Pakistanul a avertizat că zona din jurul lacului Manchar ar putea fi lovită de și mai multe inundații. Lacul continuă să se umfle din cauza ploilor musonice care au afectat țara începând cu luna iunie.

Lacul Manchar este cel mai mare lac natural de apă dulce din Pakistan și unul dintre cele mai mari din Asia.

Oficialii au declarat la 4 septembrie că numărul morților în urma inundațiilor a depășit 1300. Ploile musonice neîncetate și topirea ghețarilor din munții din nord au provocat inundații care au afectat 33 de milioane de persoane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG