Linkuri accesibilitate

Pakistanul face apel la ajutor internațional în timp ce inundațiile musonice devastează țara


Inundațiile din Swat, nord-vestul Pakistanului, au distrus sute de case, 24 august 2022
Inundațiile din Swat, nord-vestul Pakistanului, au distrus sute de case, 24 august 2022

Inundațiile fulgerătoare din Pakistan au făcut aproape o mie de victime din iunie până acum, a anunțat guvernul la 27 august. Aproximativ 30 de milioane de persoane nu mai au adăpost, în timp ce ploile musonice nu dau semne că vor scădea în intensitate.

Premierul Shahbaz Sharif a cerut ajutorul comunității internaționale pentru a face față pagubelor provocate de inundații. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Asim Iftikhar, a declarat că Organizația Națiunilor Unite a fost de acord să organizeze un apel pentru donații în valoare de 160 de milioane de dolari, care va fi lansat pe 30 august.

Sezonul musonic a început mai devreme decât de obicei în acest an și a fost deosebit de violent, ploile abundente punând la încercare capacitatea salvatorilor de a evacua persoanele izolate în zonele afectate de inundații. Starea de urgență a fost declarată la 26 august.

Ministrul informațiilor, Maryam Aurangzeb, a declarat că soldații și lucrătorii de salvare au fost implicați în operațiuni în multe districte din provincia Sindh, în sud, provincia Khyber Pakhtunkhwa, în nord-vest, și provincia Punjab, în est. „Guvernul a aprobat fonduri suficiente pentru a compensa financiar persoanele afectate și nu ne vom lăsa oamenii de izbeliște în aceste momente dificile, a declarat Aurangzeb.

Afganistanul, aflat în vecinătatea Pakistanului, a fost, de asemenea, grav afectat de inundații în acest an, cu sute de morți și mii de persoane strămutate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG