Linkuri accesibilitate

Pakistanul se pregătește pentru alte ploi abundente după o lună de inundații catastrofale


Cele mai abundente ploi musonice pe care le-a cunoscut Pakistanul în ultimele trei decenii au declanșat inundații catastrofale care au ucis sute de persoane, iar meteorologii avertizează că urmează alte ploi abundente.

Autoritatea națională pakistaneză pentru gestionarea dezastrelor (NDMA) a declarat la 5 august că inundațiile omorât cel puțin 549 de persoane în ultima lună, comunitățile izolate din provincia săracă din sud-vestul țării, Belucistan, fiind printre cele mai afectate. Luna trecută au căzut cu 133% mai multe ploi decât media ultimilor 30 de ani, a precizat NDMA, iar în Belucistanul învecinat cu Iran și Afganistan, a plouat de trei ori mai mult decât media anuală.

Inundațiile catastrofale au avariat, de asemenea, peste 46 200 de case, a precizat NDMA. Autoritățile și armata au înființat tabere de ajutor și asistență în regiunile afectate de inundații și au furnizat alimente și medicamente celor afectați.

„Facem tot posibilul pentru a oferi asistență extinsă și reabilitarea victimelor inundațiilor", a declarat prim-ministrul Shehbaz Sharif în timpul unei vizite în zonele afectate.

Între timp, Departamentul meteorologic pakistanez (PMD) a prognozat o nouă repriză de ploi musonice puternice, care ar putea împiedica și mai mult eforturile salvatorilor.

XS
SM
MD
LG