Linkuri accesibilitate

Pandemia a agravat inegalitățile de gen: trei lidere mondiale se adresează Parlamentului european


Vicepreședinta americană Kamala Harris se adresează Parlamentului european, unde a vorbit și președinta Comisiei europene Ursula von der Leyen, Bruxelles, 8 martie 2021.

Pandemia de coronavirus şi consecinţele ei economice şi politice agravează dificultăţile cu care se confruntă femeile în materie de egalitate de drepturi, au avertizat luni trei politiciene cu funcții de conducere. Premierul neozeelandez Jacinda Ardern, vicepreşedinta americană Kamala Harris şi preşedinta Comisiei Europene Ursula don der Leyen s-au adresat luni, 8 martie, Parlamentului European cu prilejul Zilei internaţionale a femeii.

„COVID-19 ne-a devastat sistemele de sănătate, economiile, mijloacele de subzistenţă, dar a exacerbat de asemenea inegalităţile structurale care afectează femeile de manieră disproporţionată", a declarat Jacinda Ardern într-un mesaj video, subliniind că femeile sunt "în prima linie în lupta" împotriva pandemiei.

„Pentru a spune lucrurile simplu, lumea noastră nu funcţionează încă pentru femei aşa cum ar trebui", a afirmat apoi Kamala Harris într-un alt mesaj video.

„Trebuie să le dăm femeilor o voce egală în luarea deciziilor, pentru că acest lucru este esenţial pentru democraţiile libere şi echitabile", a pledat ea.

Ursula von der Leyen a vorbit apoi despre ambiţia sa de a face din Europa "un continent al egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei".

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG