Linkuri accesibilitate

Parchetul European derulează 98 de anchete privind fraude cu fonduri europene în Bulgaria


Emblema EPPO

Biroul procurorului public european (EPPO, Parchetul European) derulează 98 de anchete cu privire la fraude cu fonduri europene şi cu TVA transfrontalieră în Bulgaria, spune primul raport anual al EPPO, dat joi publicităţii, transmite BTA.

Pagubele totale din infracţiunile suspectate în Bulgaria sunt estimate la 427 milioane de euro din fonduri europene şi 3,4 milioane euro din fraude cu TVA. O persoană a fost pusă sub acuzare.

EPPO este instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Patru dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene - Polonia, Suedia, Ungaria şi Irlanda - au ales să nu participe la EPPO, în timp ce Danemarca are un opt-out de la spaţiul de libertate, securitate şi justiţie (AFSJ).

Fiecare dintre cele 22 de ţări participante are un procuror european în cadrul Colegiului EPPO la Luxemburg, care este prezidat de procurorul-şef european, funcţie deţinută în prezent de procurorul român Laura Codruţa Kovesi. Fiecare stat participant are cel puţin doi procurori europeni delegaţi, care conduc investigaţii în ţara lor.

Previous Next

XS
SM
MD
LG