Linkuri accesibilitate

Parlamentul francez suspendă examinarea proiectului care transformă certificatul Covid în certificat de vaccinare


Parlamentarii francezi au spus luni că nu se vor lăsa intimidați de amenințările cu moartea de la anti-vaxxeri și vor vota în favoarea legii care face obligatorie dovada vaccinării anti-COVID-19 la cinematograf, în restaurant sau în tren.

Noua lege, care elimină opțiunea prezentării unui test negativ în locul certificatului de vaccinare, are sprijinul majorității partidelor politice, urmând aproape sigur să fie aprobată de camera inferioară a legislativului luni seară sau marți. Înaintea votului, mai mulți parlamentari au spus că anti-vaxxerii le-au vandalizat proprietățile sau i-au amenințat, inclusiv cu moartea.

Ministrul sănătății Oliver Veran a criticat într-o declarație „egoismul” celor care se opun restricțiilor și a promis că amenințările cu moartea la adresa deputaților nu vor rămâne nepedepsite.

Dezbaterile furtunoase au fost întrerupte înainte de miezul nopții prin votul majorității deputaților. Nu este clar când și dacă acest proiect de lege va fi reînscris pe agenda camerei inferioare, relatează France International. Un deznodământ neobișnuit în parlamentul francez.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG