Linkuri accesibilitate

Parlamentul a ridicat imunitatea deputaților Marina Tauber și Ilan Șor


Parlamentul a ridicat imunitatea deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, la solicitarea procurorului general interimar. Procuratura cere arestarea și tragerea la răspundere penală a celor doi lideri ai Partidului Șor, pe care îi acuză de escrocherie în proporții deosebit de mari și de spălare de bani.

„Prin diverse metode, Tauber și Șor au pus în aplicare planul infracțional prin care o companie urma să răscumpere de la BEM credite. Tauber a obținut și integrat mijloacele pentru a-și sporit proprietățile în Moldova și în străinătate”, a declarat, citat de ZdG, procurorul general interimar Dumitru Robu, care a prezentat în plenul parlamentului cererile privind ridicarea imunității parlamentare.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat în dosarul „furtului miliardului”, iar în 2019 a fugit din țară, după schimbarea guvernării. El a mai fost lăsat fără imunitate anterior pentru a fi cercetat și trimis în judecată pe nouă capete de acuzare, între care escrocherie, spălare de bani, crearea sau conducerea unei organizații criminale, fals în declarații, delapidarea averii străine și abuz de serviciu.

Marina Tauber, vicepreședinta Partidului Șor, s-a aflat și ea în arest în 2019, fiind cercetată pentru participare la devalizarea sistemului bancar, dar ancheta n-a avut finalitate și ea a fost scoasă de sub urmărire penală.

De data aceasta, procurorul general interimar Dumitru Robu a dat asigurări, de la tribuna Parlamentului, că dosarul împotriva celor doi este mult mai bine pregătit și ar conține „probe concludente”.

Tauber și Șor resping acuzațiile, spunând că ar fi vorba de o răfuială politică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG