Linkuri accesibilitate

„Parlamentul aruncă la gunoi activitatea inspectorilor de integritate” declară președinta ANI


Președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, critică votarea, miercuri seară, a unor amendamente ce vizează legea care stă la baza verificării averilor demnitarilor, a conflictelor de interese și incompatibilităților. Potrivit lui Antoci, amendamentele ce vizează chestiuni de procedură, inițiate de un grup de deputați socialiști, „vor arunca la coșul de gunoi activitatea inspectorilor de integritate din ultimul an și jumătate”. Într-o declarație pentru Radio Europa Liberă, președinta ANI a spus că „cei care au votat, marea majoritate, sunt vizați în procedură de control”.

Pe de altă parte, autorii inițiativei au explicat că vor să pună capăt unor decizii arbitrare și să elimine lacunele din legislație.

Unii experți și-au exprimat îngrijorarea că activitatea ANI va fi din nou paralizată, după zece ani în care R. Moldova a creat această instituție și încearcă să o facă funcțională. Impulsionarea activității Autorității Naționale de Integritate face parte din condițiile puse de Uniunea Europeană în cadrul unor programe de suport financiar oferite R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG