Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la București votează noul guvern liberal condus de Ludovic Orban


Premierul român Ludovic Orban după demiterea guvernului său prin moțiune de cenzură pe 5 februarie 2020
Premierul român Ludovic Orban după demiterea guvernului său prin moțiune de cenzură pe 5 februarie 2020

Luni, 24 februarie, în Parlamentul României este programat votul pentru al doilea guvern liberal, condus de premierului Ludovic Orban. Identic cu primul, care a fost demis printr-o moțiune de cenzură, pe 5 februarie, după numai trei luni. Scopul declarat al liberalilor și al președintelui Klaus Iohannis este acum organizarea de alegeri anticipate, ceea ce presupune că parlamentul respinge două guverne succesive, în decurs de 60 de zile.

Vicepremierul Raluca Turcan a avertizat însă sâmbătă,22 februarie la Sibiu, că se așteaptă ca luni să nu se creeze cvorum pentru respingerea guvernului. Ceea ce va prelungi procesul de provocare a alegerilor anticipate.

Parlamentarii opoziției PSD nu vor fi prezenți la ședința din 24 februarie,boicotul a fost decis în Comitetul Executiv al PSD, cu unanimitate de voturi.

În aceeași zi în care are loc votul de învestire a guvernului, Curtea Constituțională dezbate sesizarea făcută de șefii social democrați ai celor două camere ale parlamentului împotriva desemnării lui Ludovic Orban, pentru a doua oară, ca premier.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG