Linkuri accesibilitate

Ședința Parlamentului a fost din nou suspendată


Nici vineri nu a avut loc ședința în plen a Parlamentului din lipsă de cvorum după ce opoziția a boicotat din nou reuniunea. Opoziția boicotează lucrările, susținând că guvernul Chicu, care a pierdut majoritatea parlamentară, nu are dreptul de a cere un vot de încredere, legat de pachetul de patru legi, între care modificarea bugetului.

Vineri, în Parlament a fost prezent și premierul Ion Chicu. Președinta legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că săptămâna viitoare va fi convocat Biroul permanent, la care va fi luată o decizie, relatează Radio Chișinău.

Reprezentanții coaliției PSRM-PDM au criticat decizia opoziției de a boicota ședințele.

Joi, deputații din Platforma DA și Pro Moldova au discutat despre posibilitatea demiterii guvernului lui Ion Chicu, alcătuit de PSRM cu PD. Într-un comunicat de presă citat de IPN, Platforma DA spune că s-a discutat formarea unei noi guvernări potrivit „formulei” propusă de ea. „Subiectul central al consultărilor inițiate de Platforma DA a ținut de instalarea unui guvern european, anticriză, capabil să răspundă provocărilor acute și crizelor sistemice din Republica Moldova”, se spune în comunicat.

XS
SM
MD
LG