Linkuri accesibilitate

Parlamentul European va dezbate situația sezonierilor în UE


Parlamentul European va dezbate, în sesiunea plenară din 17-19 iunie, rezoluția propusă de liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, privind situația muncitorilor sezonieri. Într-o postare pe Facebook, fostul premier român arată că „problemele lucrătorilor sezonieri români din Germania au scos la iveală o situație existentă de mai mulți ani în Uniune, dar care nu a fost abordată până acum unitar la nivel european”.

Cioloș pledează pentru norme unitare, în toată Uniunea Europeană, privind condițiile de muncă și cele sanitare și drepturile sociale.

„E nevoie de norme clare la nivel european privind contractele muncitorilor sezonieri, drepturile lor sociale și condițiile în care își desfășoară munca atât în domeniul agriculturii, cât și al construcțiilor, turismului sau serviciilor sociale”, scrie Cioloș.

Ca urmare a incidentelor semnalate la unele ferme din Germania unde lucrau sezonieri, mulți din România dar mai ales la abatoare, care deveniseră epicentre de coronavirus, guvernul de la Berlin a modificat legislația muncii, limitând sau interzicând chiar utilizarea firmelor intermediare (subcontractori).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG