Linkuri accesibilitate

După decizia CC: președintele Igor Dodon ar vrea alegeri anticipate cât mai repede


Președintele Igor Dodon consideră că era previzibilă decizia Curții Constituționale care exclude organizarea concomitentă a alegerilor parlamentare anticipate cu cele prezidențiale. Totuși, șeful statului pledează pentru organizarea alegerilor anticipate cât mai rapid posibil din punct de vedere legal.

„Rămânem la convingerea că actualul Parlament s-a compromis, e format din mulți deputați transfugi și oameni ai oligarhiei, prin urmare acest Parlament trebuie resetat și curățat de conservele oligarhice” a declarat Dodon, citat deTV8.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenko a comentat că acum, potrivit deciziei CC, Parlamentul poate fi dizolvat cel mai devreme pe 24 decembrie.

În opinia sa: „Decizia Curții Constituționale înseamnă cam asta: întâi o să îl dăm jos pe Dodon, după asta aruncăm niște socialiști din parlament. 36 e totuși cam prea mult”, a comentat deputatul PAS pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Andrian Candu, liderul grupului democrat disident care a forat partidul ProMoldova a cerut guvernului Chicu să-și retragă asumarea din Parlament și să deblocheze activitatea principalelor instituții ale statului, se arată într-un comunicat.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a salutat decizia Curții Constituționale drept una care se „încadrează cu strictețe în litera și spiritul Constituției Republicii Moldova!”.

El a lansat, în acest context, un apel repetat către deputați, pentru a demite Guvernul condus de Ion Chicu și a susține un nou executiv asumat de Platforma DA, care„ să depășească situația de criză în domeniul sanitar, social și economic”, relatează Radio Chișinău.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG