Linkuri accesibilitate

Partidele din Bulgaria și legătura lor cu lumea interlopă


Imagine de la un protest în Bulgaria

Expulzarea din Turcia a unui prezumptiv cap al lumii bulgare interlope a devenit prilej de acuzații reciproce între partidul GHERB (Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei) pe de o parte, PSB (Partidul Socialist Bulgar) și MDL (Partidul etnicilor turci și al musulmanilor), pe de altă parte, despre legăturile politicienilor cu crima organizată.

Partidele din Bulgaria și legătura lor cu lumea interlopă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00
Link direct

Împreună cu Mitio, zis Ochii, considerat a fi unul din capii lumii interlope al litoralului bulgăresc, la Istanbul au fost arestate alte șapte persoane printre care vicepreședintele PSB din cadrul Consiliului municipal Burgas, Bencio Bencev, și ex-deputatul din Mișcarea pentru drepturi și libertăți, partidul etnicilor turci și al musulmanilor, Nesrin Uzun. Cei doi l-au ajutat pe prezumptivul mafiot să treacă din Grecia în Turcia, după ce acesta a apărut pe lista roșie a Interpolului.

Bencev a declarat că nu a făcut decât să-l ajute pe un prieten bolnav, neștiind că este căutat de justiția bulgară. Liderul turc a spus la rândul său că s-a aflat din întâmplare în hotelul în care a fost arestat Mitio.

Excluderea lui Bencev din grupul consilierilor municipali socialiști de către președinta partidului Kornelia Ninova a provocat comentarii ironice din partea oponenților politici.

„Șopârla își leapădă coada” – a declarat vicepreședintele GHERB, Țvetan Țvetanov. El a adăugat că Bencev, care este unul din cei mai mari producători de cereale, a finanțat într-un mod ilegal partidul socialist.

Vicepreședintele socialiștilor Kiril Dobrev a contraatacat, declarând că în GHERB șopârla este, de fapt, un adevărat dragon de Komodo. Dobrev a expus câteva cazuri anchetate de procuratura și ce vizează consilieri locali ai centriștilor implicați în trafic de narcotice și de migranți ilegali. El a menționat și încercări ca deputați socialiști să fie „cumpărați” de GHERB cu salarii ce depășesc 100 000 de leva (50 000 de euro).

În spatele unor capi ai lumii interlope stau structuri de partid și foști polițiști...
Tihomir Bezlov

Liderul socialist a declarat că adevărata ținta a scandalului este nu Mitio, zis Ochii, ci opoziția din PSB și MDL.

El a anunțat că una din companiile mafiotului, cu condamnări pentru trafic de narcotice, asigură paza în regiunea Burgas a unor instituții de stat precum Casa socială, depozite vamale, școli și grădinițe.

Expertul Tihomir Bezlov de la Centrul de studiere a democrației a declarat că în spatele unor capi ai lumii interlope stau structuri de partid și foști polițiști.

XS
SM
MD
LG