Linkuri accesibilitate

Partidul Acțiune și Solidaritate ia în considerare o eventuală alianță postelectorală cu Platforma DA


Liderul interimar PAS, Igor Grosu
Liderul interimar PAS, Igor Grosu

Partidul Acțiune și Solidaritate ia în considerare o eventuală alianță postelectorală cu Platforma DA, a declarant președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu. Liderul PAS spune că o coaliție dintre cele două componente ale fostului bloc ACUM ar reprezenta o alianță sănătoasă pro-europeană.

De asemenea, Grosu spune că, indiferent de rezultatele votului din 11 iulie, urmează a fi identificate soluțiile unei coaliții de guvernământ, care să învestească Guvernul și să voteze legile bugetului de stat. „Suntem gata să facem alianță cu Platforma DA. Ei sunt partenerii noștri firești, tradiționali. Am avut cu ei experiența colaborării cu bune și mai puțin bune, ne cunoaștem, știm care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei părți. Colegul nostru de la Sângerei, care a vorbit despre o alianță postelectorală cu Usatîi, și-a pus cenușă în cap. Noi am stabilit cu toți colegii că acum ne concentrăm pe votul din 11 iulie, ce vom face ulterior, lăsăm pentru data de 12 iulie”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.
Liderul PAS se arată convins că, după alegeri, va exista o majoritate parlamentară care să susțină guvernul. „Indiferent care va fi rezultatul după alegeri, trebuie de găsit o soluție, avem în față perioada rece a anului, trebuie să intrăm cu bugetul aprobat, cu un Guvern plenipotențiar care să negocieze cu FMI, va trebui să ne mobilizăm după alegeri și să lăsăm supărările, care se acumulează în campanie, dar maturitatea și interesul public trebuie să prevaleze”, a mai spus Igor Grosu.
Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie au fost deja înregistrați 19 concurenți electorali, iar alte 5 dosare sunt în proces de examinare. Astfel, pe buletinul de vot vor putea fi 24 de concurenți electorali.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG