Linkuri accesibilitate

Partidul Acțiune și Solidaritate propune un proiect anticorupție


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vine cu un proiect de lege care să asigure protecție instituțiilor importante în stat față de investiții și proprietari considerați ”dubioși”.

În cadrul unei conferințe de presă, lidera PAS, Maia Sandu, a spus că acest proiect se referă la Aeroportul național, la Moldtelecom, la protecția și stocarea datelor, la transportul feroviar.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a prezentat trei aspecte ale modificărilor propuse și care sunt introducerea în legea națională a conceptului de clauză de schimbare a controlului, definirea domeniilor strategice de importanță pentru securitatea statului când cineva vrea să vină să investească în R. Moldova și interdicții exprese pentru companiile offshore de a participa în procesul de privatizare a bunurilor publice. „Legea prevede interdicții și pentru cei care au fost implicați în diverse cazuri corupționale sau când există un risc în viziunea celor care acordă contractul”, a spus Sergiu Litvinenco.

La conferința de presă din aceasta dimineață, Maia Sandu a mai spus că pentru alegerile prezidențiale, din partea opoziției ar trebui să candideze persoana care ar avea cele mai multe șanse. Doamna Sandu a evitat să spună dacă va candida la viitoarele alegeri. Potrivit recentelor sondaje de opinie, lidera PAS este persoana care se bucură de cea mai mare încredere a electoratului, după președintele Igor Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG