Linkuri accesibilitate

Partidul fostului premier pakistanez Khan acuzat că a primit finanțare ilegală din străinătate


Imran Khan, liderul partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI)

Organismul electoral pakistanez a constatat că partidul Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al fostului prim-ministru Imran Khan a fost finanțat ilegal din străinătate, o decizie care ar putea duce la scoaterea din politică atât a lui Khan, cât și a partidului său.

Legislația pakistaneză interzice partidelor politice să primească bani din străinătate. PTI a negat orice acuzație.

În cadrul unei ședințe oficiale organizate în clădirea organismului electoral protejată de o masivă prezență polițienească, comisia, formată din trei membri ai Comisiei electorale sub conducerea comisarului șef al alegerilor Sikander Sultan Raja, a anunțat verdictul pe 2 august într-un caz care a durat ani de zile.

Comisia nu a comentat deocamdată decizia luată, dar sursele de presă afirmă că PTI a fost găsit vinovat de primirea de fonduri de la 34 de străini sau companii străine. Comisia a constatat că PTI a prezentat o declarație sub jurământ falsă cu privire la conturile sale bancare și a stabilit că partidul a ascuns 13 conturi bancare pe care ar fi trebuit să le declare.

Raja a spus că banii obținuți ilegal ar putea fi confiscați de stat. Un purtător de cuvânt al PTI a negat orice abatere, afirmând că fondurile în cauză au fost primite de la pakistanezi din străinătate, ceea ce nu este ilegal. Khan nu a făcut deocamdată niciun comentariu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG