Linkuri accesibilitate

Partidul Mișcarea Alternativa Națională, condus de Ion Ceban, a fost înregistrat oficial


Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că formațiunea pe care o conduce, Mișcarea Alternativa Națională, a fost înregistrată oficial. După ce a ridicat actele de la Agenția Servicii Publice, Ceban spune că urmează să demareze consultările la nivel național și să constituirea organizațiilor teritoriale.

La congresul de constituire a partidului din decembrie, în cadrul căruia Ion Ceban a fost ales președinte, au fost prezenți viceprimari, consilieri municipali, șefi de întreprinderi municipale și angajați ai primăriei Chișinău. Europa Liberă a identificat în pozele de la eveniment cel puțin 15 angajați ai Primăriei și consilieri municipali. Fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, declara atunci că 90% din membrii acestui congres sunt funcționari și angajați ai primăriei Chișinău.

Articolul 15 din Legea privind funcționarii publicii prevede că „în timpul exercitării atribuțiilor oficiale, funcționarul public trebuie să se abțină de la exprimarea publică sau de la manifestarea publică a preferințelor politice și a sprijinului pentru partid”.

Fostul socialist, Ion Ceban, susține că doctrina partidului MAN „este social-democrată de tip european” și formațiunea își propune ca integrarea europeană să devină idee națională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG