Linkuri accesibilitate

Partidul Schimbării și-a modificat statutul și anunță că va avea 75 de candidați la primării


Congresul a adoptat logoul electoral pentru alegerile locale, acesta reprezentând relieful chipului domnitorului Ștefan cel Mare și denumirea partidului.
Congresul a adoptat logoul electoral pentru alegerile locale, acesta reprezentând relieful chipului domnitorului Ștefan cel Mare și denumirea partidului.

Modificările statutului Partidului Schimbării, adoptate sâmbătă, la congresul extraordinar, prevăd că formațiunea va putea avea „un număr discreționar” de vicepreședinți, la fel și în cazul conducerilor organizațiilor teritoriale.

Liderul formațiunii, avocatul Ștefan Gligor, a declarat că partidul va avea, pentru alegerile locale din 5 noiembrie, aproximativ 75 de candidați la primării, inclusiv la Chișinău și suburbii. Candidatul pentru fotoliul de primar de Bălți este actualul edil, Nicolai Grigorișin, ex-vicepreședinte al „Partidului Nostru” și un fost apropiat al politicianului Renato Usatîi.

La cei trei vicepreședinți aleși anterior, Congresul a aprobat candidaturile a cinci noi vicepreședinți. Este vorba de Simion Tatarov, primar de Rezina; Cristina Craevscaia-Derenova, lectoră la Universitatea din Bălți; Gheorghe Răileanu, ex-primar de Cimișlia; Alexei Mereuță, liderul organizației partidului din Telenești și Mihai Avram, președintele organizației formațiunii din Chișinău.

Congresul a adoptat logoul electoral pentru alegerile locale, acesta reprezentând relieful chipului domnitorului Ștefan cel Mare și denumirea partidului. Logoul ar urma să fie aplicat în buletinele de vot. A fost anunțată crearea unor noi organizații teritoriale.

Critic fervent al guvernării PD și al celei socialiste, unul dintre inițiatorii creării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ștefan Gligor a acuzat, la congres, partidul de guvernământ PAS pentru „lipsă de viziune”, „abordare pragmatică” și „incapacitate instituțională”.

După prima parte, congresul și-a continuat lucrările cu „ușile închise”.

Partidul Schimbării, formațiune de centru-dreapta, a fost înregistrat în martie 2021. La alegerile anticipate parlamentare din 11 iulie 2021 a acumulat 2.455 de voturi (0,17%).

  • 16x9 Image

    Eugen Urușciuc

    Lucrez în presă din 1992, după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. Pe parcurs, am făcut parte din echipele mai multor redacții locale și regionale. Iar în august 2022 m-am alăturat Europei Libere Moldova, unde sunt gazda Podcastului „În esență...” și scriu pe teme din domeniul justiției, economie, politică și drepturile omului.

XS
SM
MD
LG