Linkuri accesibilitate

Partidul „Visul Georgian” a câștigat majoritatea funcțiilor la alegerile locale


Turul al doilea al alegerilor locale din Georgia. Zugdidi, 30 octombrie 2021

Rezultatele preliminare ale scrutinului din Georgia din 30 octombrie arată că partidul de guvernământ Visul Georgian a câștigat 19 din cele 20 de posturi de primar aflate în competiție, inclusiv toate cele cinci din marile orașe ale țării. Comisia Electorală Centrală a publicat astăzi rezultatele preliminare care arată că candidații partidului de guvernământ au câștigat alegerile pentru primarul din capitala Tbilisi, precum și la Batumi, Kutaisi, Poti și Rustavi.

Candidații Visului Georgian au câștigat și în 25 din 42 de districte pentru consiliile locale, 15 districte fiind câștigate de candidații opoziției.

După ce au fost anunțate rezultatele, Nika Melia, liderul Mișcării Naționale Unite (ENM), de opoziției, a declarat că alegerile sunt invalide. El a promis „o luptă fără compromis” și a spus că opoziția își va anunța următorii pași mai târziu în cursul zilei. Un alt lider Mișcării, Giorgi Baramidze, a spus că: „Este nevoie imediat de acțiuni uriașe de protest – mâine sau poimâine”.

Prim-ministrul georgian Irakli Garibașvili, în declarații televizate, a salutat rezultatele partidului Visul Georgian și i-a felicitat pe candidații câștigători. Pe 30 octombrie, Baramidze i-a cerut fostului președinte Mihail Saakașvili – aflat în pușcărie -să pună capăt grevei foamei, spunând că opoziția are nevoie de el în viață pentru a ajuta la organizarea unei „revoluții pașnice”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG