Linkuri accesibilitate

Partidului Pro Moldova pledează pentru identificarea unui alt candidat la funcția de premier


Fruntași Pro-Moldova în timpul campaniei prezidențiale
Fruntași Pro-Moldova în timpul campaniei prezidențiale

Congresul politic al Partidului Pro Moldova a solicitat fracțiunii sale parlamentare să inițieze consultări cu alte grupuri parlamentare privind identificarea și susținerea unui candidat la funcția de premier, a declarat liderul formațiunii, Andrian Candu, după ședința Congresului politic care s-a desfășurat astăzi.

Potrivit rezoluției congresului acestui partid, Pro Moldova pledează pentru cooperare între ramurile puterii în favoarea cetățeanului și resetarea sistemului politic în cadrul unor alegeri parlamentare corecte, libere și la timpul potrivit.

Maia Sandu a desemnat-o din nou pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministră. Pe 23 februarie Curtea Constituțională va examina sesizarea depusă de trei deputați socialiști care au solicitat să fie verificată constituționalitatea decretului Maiei Sandu privind desemnarea repetată a unui candidat la funcția de premier.

Șefa statului moldovean a înaintat-o repetat pe Gavrilița la funcția de prim-ministră după consultările cu fracțiunile parlamentare, care au avut loc pe 11 februarie, la scurt timp după ce primul guvern propus de doamna Gavrilița nu a primit votul parlamentarilor.

Două fracțiuni parlamentare și-au înaintat atunci candidații lor la funcția de premier. Primul anunț a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, care a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a finanțelor în Guvernul Greceanâi, și care a lansat inițiativa formării unei majorități parlamentare. La scurt timp, și Platforma DA l-a desemnat drept candidat la aceasta funcție pe liderul ei, Andrei Năstase.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG