Linkuri accesibilitate

PAS, PDA și AUR vor să conteste în justiție decizia CEC din 8 iunie


Moldova - anticipate, alegeri, campanie electorala, agitaţie, parliamentary elections, 2021, campaign, agitation, CEC, protest, diaspora

Partidul Acțiune și Solidaritate , Platforma „Demnitate și Adevăr”, dar și Alianța pentru Unirea Românilor anunță că au de gând să conteste decizia CEC din 8 iunie, cu privire la constituirea a 146 de secții de votare în afara Moldovei Astazi Comisia Electorala Centrală a majorat numărul sectioilor de votare din străinătate de la 139, la 146 . Toate cele trei partide au anunțat demersuri in justiție condamnând decizia CEC. Cele 7 sectii suplimentare vor fi deschise în Germania, Franța, Italia și Marea Britanie. A fost exclusă secția de votare pentru orașul Oradea din România. La Atena, Grecia, va rămâne o secție de votare, în loc de două, a precizat Sergiu Gurduza, care a prezentat proiectul. În Federația Rusă secțiile de votare vor fi reorganizate, însă numărul rămâne același – 17.

Eugeniu Revenco, secretarul general la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a remarcat că în Federația Rusă este un dezechilibru privind cele 17 secții de votare care sunt preponderent în Moscova și regiunea Moscovei. De asemenea, el consideră că ar fi cazul să se găsească posibilitatea să se mai deschidă câte o secție de votare la Londra, nordul Italiei și la Paris.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a remarcat că „prin această decizie nu s-a coborât Mesia pe pământ”. S-a făcut o reformatare a orașelor și nimic nou în esență nu s-a adoptat. El spune că a votat proiectul pentru a ieși din impasul creat și a asigura cetățenilor dreptul la vot, informeaza agentia IPN.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG