Linkuri accesibilitate

PAS refuză invitația la consultări politice înaintată de președintele Igor Dodon


Sediul PAS la Chișinău după victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale, 16 noiembrie 2020.

Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu a anunțat că nu va participa la consultările lansate de președintele în exercițiu Igor Dodon. Liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu a precizat că partidul se va întâlni cu Dodon numai dacă acesta propune dizolvarea Parlamentului sau candidatura altui prim-ministru.

Tot marți, și fracțiunea Platformei DA a anunțat că nu merge la discuții cu președintele în exercițiu, liderul fracțiunii Alexandru Slusari declarând că deputații partidului său nu intenționează și nici nu au ce discuta cu președintele Dodon.

Luni, președintele în exercițiu Igor Dodon anunța că începe negocieri cu toate partidele parlamentare în vederea creării unei majorități stabile în Parlament, reamintind că partidul Socialiștilor rămâne cea mai mare forță parlamentară. Ulterior, după discuțiile cu Socialiștii, Dodon a scris pe Facebook că aceștia i-au propus să revină la conducerea partidului, poziție pe care a părăsit-o în 2016, odată cu câștigarea alegerilor prezidențiale.

În timpul campaniei electorale, Igor Dodon se declarase pentru dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate, propuneri la care nu a mai revenit de când a pierdut alegerile prezidențiale în fața liderei PAS, Maia Sandu.

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru și candidatul care a acumulat aproape 17% din voturi la primul tur al prezidențialelor, cere și el alegeri anticipate, aceasta fiind și una din condițiile pe care le-a pus pentru a o susține pe Maia Sandu în turul de balotaj.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG