Linkuri accesibilitate

PAS solicită CEC să deschidă 198 de secții de votare peste hotare


Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate solicită Comisiei Electorale Centrală să deschidă 198 de secții de votare peste hotare – cu 59 de secții mai multe decât la alegerile prezidențiale. PAS face trimitere la cei peste o sută de mii de mii de cetățeni moldoveni care s-au înregistrat deja pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„În 2020, la alegerile prezidențiale, peste 250 000 de cetățeni din afara țării și-au exprimat votul. Datorită dumneavoastră am reușit să eliberăm instituția prezidențială de hoți. Pe 11 iulie avem următoarea șansă, să eliberăm Parlamentul de hoți, iar fără diasporă lucrul acesta va fi greu de făcut”, a declarat președintele interimar PAS, Igor Grosu, citat de agentia IPN.

Deputatul Sergiu Litvinenco a menționat că la alegerile prezidențiale din 2020, precum se știe, a fost o prezență impresionantă la secțiile de votare. „Din păcate, pentru mulți cetățeni nu au ajuns buletine de vot la unele secții, iar pentru alții experiența de la alegeri a însemnat ore în șir așteptând să voteze sau distanțe enorme parcurse până la secția de votare”, a notat deputatul.

PAS cere suplimentarea numărului de secții de votare deschise în mai multe orașe din Germania, Irlanda, Marea Britanie, Franța, Italia, Israel, SUA etc. Potrivit deputaților, la secțiile de votare din aceste state, la scrutinele precedente au fost cozi imense, iar numărul de buletine de vot a fost insuficient.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG