Linkuri accesibilitate

PAS susține că aproape o sută de mii de locuințe din Chișinău riscă să fie deconectate de la serviciile de apă potabilă și canalizare


Aproape o sută de mii de locuințe din municipiul Chișinău riscă să fie deconectate de la serviciile de apă potabilă și canalizare. Aceasta, după ce zece întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ au cerut rezilierea contractului cu SA „Apă-Canal Chișinău”. Declarațiile au fost făcute de către consilierii municipali din Partidul Acțiune și Solidaritate, care au solicitat crearea unui grup de lucru care sa investigheze situatia și să găseasca soluții pentru remedierea ei.

Într-o conferință de presă, consilierul Vasile Grădinaru a declarat că, odată cu rezilierea contractului, „Apă-Canal Chișinău” nu va putea furniza apă în apartamentele aflate în administrarea celor zece întreprinderi municipale. In condițiile în care niciunul dintre proprietarii de apartamente nu au încheiate contracte individuale de aprovizionarea cu apă, vor fi deconectați. Totodată, în cazul în care întreprinderea va continua să furnizeze apă în lipsa unui contract, lunar vor fi înregistrate pierderi de peste 2,5 milioane de lei.

Ina Coșeru, consilieră PAS, susține că Primăria nu a întreprins nicio acțiune în vederea remedierii situației, deși a fost informată despre acesta încă în data de 15 ianuarie. Aleșii locali au solicitat crearea unui grup de lucru și convocarea adunării generale a „Apă-Canal Chișinău” pentru luarea unei decizii de criză în situația creată. De asemenea, se solicită convocarea unei ședințe a Consiliului municipal Chișinău nu mai târziu de 1-2 februarie, pentru aprobarea tuturor deciziilor necesare pentru implementarea planului de acțiuni de soluționare a problemei .

Previous Next

XS
SM
MD
LG