Linkuri accesibilitate

Patriarhul ecumenic a cerut deschiderea de coridoare umanitare în Ucraina


Patriarhul ecumenic Bartolomeu Întîiul (centru) și Mitropolitul Kievului al întregii Ucraine Epifanie (stânga)ofifiind liturghia la catedrala Sfînta Sofia de la Kiev pe 22 August 2021.

Liderul spiritual al creștinilor ortodocși din toată lumea a cerut deschiderea de coridoare umanitare în Ucraina, spunând că în aceastîă țară are loc o „tragedie umană”.

Vorbind sâmbătă noaptea la Istanbul în timpul slujbei de Înviere, Patriarhul ecumenic Bartolomeu Întîiul a spus: „Să-l rugăm pe Mântuitorul Înviat ca anul acesta Paștele să dea elanul deschiderii de coridoare umanitare, de pasaje de trecere sigure către zone cu adevărat sigure pentru miile de oameni înconjurați la Mariupol, civili, între ei răniți, bătrâni, femei și copii”.

Bartolomeu a adăugat: „același lucru se aplică tuturor celorlale regiuni ale Ucrainei, unde are loc o teribilă tragedie umană.”

Locuind la Istanbul, Patriarhul Bartolomeu e considerat primus inter pares (cel dintâi dintre egali) între Patrarhii ortodocși din estul Europei, ceea ce îi dă preeminența, dar nu și puterea unui Papă catolic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG