Linkuri accesibilitate

Patru regiuni din Italia intră în „lockdown”, Germania impune restricții severe de intrare


Control la intrarea în Germania, din Cehia, duminică, 14 februarie 2021.
Control la intrarea în Germania, din Cehia, duminică, 14 februarie 2021.

Autorităţile din Italia au înăsprit duminică restricţiile în patru regiuni, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus. Regiunile Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost incluse în aşa-numitele „zone portocalii” de către Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie să se închidă, iar localnicii nu pot părăsi zona din jurul locuinţei lor decât pentru urgenţe.

Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a adăugat Ministerul Sănătăţii.

Majoritatea regiunilor din Italia sunt în prezent considerate „zone galbene”, ceea ce înseamnă că restricţiile au fost relaxate.

Germania a instituit de duminică o serie de restricții severe la granițețe cu Austria și Cehia, în tentative de a limita răspândirea variantelor agresive de coronavirus, constatate în țările vecine. În timp ce în Germania, incidența cazurilor de contaminare la suta de mii de locuitori a scăzut în ultimele săptămâni de lockdown la 57 la suta de mii de locuitori, în Cehia sau regiunea austriacă Tirol este de zece ori mai mare.

De duminică, în Germania intră numai persoanele care au un motiv stringent, cu un test negative de Covid-19 nu mai vechi de 24 de ore și o înregistrare electronica prealabilă. Tranzitul prin Germania este permis, dar tot cu un test negative, care poate fi făcut la graniță, ceea ce duminică a provocat deja cozi și ambuteiaje pe autostrăzi.

La Praga, pe de altă parte, guvernul a prelungit cu două săptămâni starea de urgență și măsurile restrictive, în pofida Parlamentului, care joi refuzase să mai prelungească starea de „lockdown”. Decizia guvernului, luată la cererea tuturor celor 14 regiuni ale Cehiei, inclusive Praga, ar putea fi contestată la Curtea Constituțională.

XS
SM
MD
LG