Linkuri accesibilitate

Patru ruși prinși făcând ilegal fotografii în Norvegia


Patru cetățeni ruși - trei bărbați și o femeie - au fost arestați săptămâna trecută și plasați în arest preventiv în Norvegia după ce au fost văzuți fotografiind obiective a căror fotografiere era interzisă, a anunțat poliția norvegiană la 17 octombrie, fără a preciza care sunt acele obiective.

Când mașina lor a fost oprită pe 11 octombrie, poliția a găsit asupra lor echipament fotografic și un număr relativ mare de imagini. Numele celor patru nu a fost dezvăluit. Poliția a spus că aceștia au venit în Norvegia din Finlanda și că ar fi turiști.

Autoritățile norvegiene au declarat că nu au descoperit deocamdată nicio legătură cu alte două cazuri de ruși reținuți în această țara nordică, membră NATO. Poliția i-a arestat după ce a descoperit că aceștia aveau mai multe drone.

În ultimele săptămâni, au fost raportate mai multe drone survolând spațiul aerian din apropierea platformelor petroliere și de gaze norvegiene. Poliția a refuzat să ofere mai multe detalii „din cauza naturii sensibile cazului”.

Norvegia a detașat soldați pentru a ajuta la paza principalelor rafinării de petrolul și prelucrare a gazelor de la țărm, au anunțat șefii armatei pe 3 octombrie, ca parte a eforturilor de consolidare a securității pe fondul suspiciunilor că scurgerile de luna trecută din gazoductele Nord Stream, construite pentru a livra gaz rusesc în Germania a fost produs de acte deliberate de sabotaj.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG