Linkuri accesibilitate

Paul Ryan salută decizia administrației Trump de a expulza zeci de diplomați ruși (VIDEO)


Speakerul Camerei Reprezentanților vede in expulzările anunțate luni, un semn de solidaritate cu Marea Britanie.

Presedintele Camerei reprezentantilor din Statele Unite, Paul Ryan a făcut astazi o vizita la Praga, la sediul postului nostru de radio. Domnul Ryan participa la Praga la o conferință ce marchează 100 de ani de relații diplomatice între Washington și Praga. In interviul pe care Paul Ryan l-a acordat Europei Libere si programului de televiziune Current Times, speakerul Camerei Reprezentantilor a comentat stadiul relațiilor americano-ruse și decizia de marți a administrației Trump de a expulza din Statele Unite, 60 de „ofițeri de informații” ruse și de a închide consularul Rusiei de la Seattle.

Paul Ryan: Cred ca a fost o decizie corectă și a fost luată în semn de solidaritate cu aliatul nostru, Marea Britanie, cred că e extraordinar că și alte anțiuni europene, inclusiv Cehia, urmează aceeași cale și cred că a fost o acțiune foarte potrivită”.

Expulzările sunt răspunsul Occidentului la otrăvirea, în Anglia, a unui fost agent dublu rus Serghei Skripal cu un agent neurotoxic, o tentativă de omor în spate căreia Londra este convinsă că se află Rusia. Acuzație respinsă categoric și în repetate rânduri de Moscova.

În interviul cu Europa Liberă, Paul Ryan, speakerul republican al Camerei Reprezentanților a declarat:

Paul Ryan: „ Mi se pare totul destul de limpede în legătură cu acest caz, și britanicii au fost cât se poate de clari. Rusia a mai făcut astfel de lucruri și noi credem că a facut-o și de data aceasta iar așa ceva nu trebuie tolerat, ața ceva nu fac natiunile civilizate...”

Paul Ryan a fost întrebat despre sancțiunile noi impuse Moscovei și care ar trebui sa fie sectoarele vizate:

Paul Ryan: „Cred ca sancțiunile trebuie să țintească asupra controlului financiar, daca sunt oligarhi sau daca sunt apropiați ai Kremlinului, pentru că informațiile pe care le avem noi, în democrații, sunt că Rusia caută să producă hao în democrațiile din lumea întreagă și noi știm, fără urmă de îndoială că Rusia a încercat sa se amestece în alegerile noastre, în Statele Unite și în alte alegeri în lume si noi trebuie nu numai sa scoatem la lumină aceste lucruri, dar sa explicăm metodele si sursele, cum au încercat să creeze haos și să submineze democrația si alegerile libere si corecte și să oferim aliaților noștri, instrumelete de care au nevoie ca să impiedice cas astfel de lucruri să se repete și să ne asigurăm că vor fi consecințe pe care ( Rusia) va trebui să le suporte atunci când încearcă să submineze democrațiile așa cum face”.

Paul Ryan a fost întrebat și dacă administratia republicană ar putea lua în considerare suspendarea investigației procurorului special Robert Mueller care se ocupă de amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane și de posibila colaborare a echipei electorale a lui Trump cu Moscova:

Paul Ryan: „Este foarte important ca oamenii sa știe că noi credem că domnia legii este un principiu sacru. Si ca noi avem un sistem de justiție în țara noastră, care este baza societății si că nimeni , niciodată, fie președinte sau oricine altcineva, nu este deasupra acestui principiu. Așa ca acesta este un principiu sacrosant pentru noi și tot spun acest lucru, si cred că nu merită să luam în considerare suspendarea lui acum și nu cred că va fi luată vreodată...”

Fragmente din interviul acordat la Praga, de Paul Ryan, speaker-ul Camerei Reprezentanților. Interviul integral, în secția multimedia.

XS
SM
MD
LG