Linkuri accesibilitate

„Pe agendă” | O misiune civilă a UE pentru Republica Moldova?


În acest episod, aflați cum se pregătesc țările UE să ajute R. Moldova să-și consolideze sectorul de apărare și securitate; de ce o delegație de femei din opt state a vizitat Chișinăul, în ziua de 8 martie; și despre cum femeile din Ucraina luptă cot la cot cu bărbații împotriva invaziei rusești.

Țări membre ale UE discută despre posibilitatea de a trimite la Chișinău o misiune civilă pentru creșterea rezilienței Republicii Moldova, după ce autoritățile moldovene le-au cerut asistență logistică și armament.

O misiune civilă a UE pentru Republica Moldova?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:29 0:00

Alte teme ale episodului difuzat pe 9 martie:

  • Ziua internațională a femeii, 8 martie, a fost marcată la Chișinău printr-un marș al solidarității cu femeile din Ucraina.
  • Un interviu cu Daniela Misail-Nichitin, secretar de stat în cadrul MAI, despre prezența tot mai numeroasă a femeilor în structurile de forță.
  • Mii de femei s-au înrolat voluntar în armata ucraineană și luptă pe front. Prezența femeilor în armată este acceptată de majoritatea ucrainenilor, ceea ce nu înseamnă că acestea nu se lovesc în continuare de un șir de bariere.
  • Și-a învins Republica Moldova criza de identitate? – un punct de vedere al scriitorului Vitalie Ciobanu.
  • Oficialități americane spun că nu există dovezi că Ucraina a fost implicată în organizarea exploziilor de la conductele de gaz Nord Stream.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG