Linkuri accesibilitate

Pe agendă | 45 de angajați ai ambasadei ruse la Chișinău pleacă acasă de nevoie


Chişinăul a cerut Moscovei să respecte principiul parității diplomatice și să reducă de la 70 la 25 numărul angajaților cu cetățenie rusă de la ambasada sa din capitala moldoveană.
Chişinăul a cerut Moscovei să respecte principiul parității diplomatice și să reducă de la 70 la 25 numărul angajaților cu cetățenie rusă de la ambasada sa din capitala moldoveană.

În acest episod, discutăm despre „paritatea diplomatică” moldo-rusă, și despre cum ar putea să funcționeze o judecătorie anticorupție în Republica Moldova.

Cei 45 de diplomaţi şi membri ai personalului tehnic de la ambasada rusă la Chișinău au părăsit Republica Moldova și s-au întors în Federația Rusă, luni, 14 august. Chişinăul a cerut Moscovei să respecte principiul parității diplomatice și să reducă de la 70 la 25 numărul angajaților cu cetățenie rusă de la ambasada sa din capitala moldoveană. De la începutul anului, mai multe state europene, între care țările baltice, Olanda, Cehia, Bulgaria și România, i-au cerut Rusiei să-și reducă numărul de diplomați, invocând principiul parității, dar și în legătură cu războiul din Ucraina.

45 de angajați ai ambasadei ruse la Chișinău pleacă acasă de nevoie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 14 august:

  • Înființarea unei judecătorii anticorupție - o nouă etapă a reformei justiției moldovene?
  • Argentina ar putea fi condusă din toamnă de libertarianul Javier Milei, un admirator al lui Donald Trump.
  • Studiu: o treime din populaţia Germaniei crede în așa-numite teorii ale conspirației.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG