Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Drum „european” până la Bulboaca. Ultimele pregătiri pentru reuniunea CPE


Drumul din satul Bulboaca a fost renovat înaintea summit-ului Comunității Politice Europene care va fi găzduit de R. Moldova la 1 iunie.
Drumul din satul Bulboaca a fost renovat înaintea summit-ului Comunității Politice Europene care va fi găzduit de R. Moldova la 1 iunie.

În acest episod, aflați cum decurg ultimele pregătiri pentru summit-ul Comunității Politice Europene, și cum au ajuns unii fruntași socialiști în tabăra politică a oligarhului fugar Ilan Șor.

Drum „european” până la Bulboaca. Ultimele pregătiri pentru reuniunea CPE
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Pe 1 iunie, zeci de lideri europeni și înalți funcționari de la Bruxelles sunt așteptați să vină în Republica Moldova la o reuniune a Comunității Politice Europene, programată să aibă loc la Castel Mimi, în apropierea capitalei.

Este al doilea summit al Comunității, înființată în toamna anului trecut, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron. Gândită ca o platformă de discuții politice și strategice, reuniunea este cea mai mare de acest fel pe care a găzduit-o până acum Republica Moldova și este privită ca fiind una plină de simbolism, un mesaj de sprijin pentru cetățenii moldoveni și alegerea de a se apropia de Occident.

Alte teme ale ediției din 23 mai:

  • Cum au ajuns mai mulți deputați socialiști în tabăra politică a oligarhului fugar Ilan Șor?
  • Segregare rasială în școlile slovace: primul verdict în favoarea copiilor romi.
  • Ce ar face Donald Trump dacă ar câștiga un al doilea mandat de președinte al SUA?

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG