Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Guvernul nu crede în argumentele comercianților cu patentă


Mai mulți deținători de patentă au protestat luni, 26 iunie, în fața Guvernului de la Chișinău.

În acest episod, aflați cum socialiștii au sărit în ajutorul comercianților deținători de patentă, și ce crede Lukașenko despre insurgența mercenarilor Wagner.  

Câteva sute de comercianți deținători de patentă au protestat, luni, în fața guvernului, cerând anularea unei legi care îi obligă să treacă la o altă formă de activitate, începând cu 1 iulie, și să înceapă să utilizeze case de marcat. Răspunsul autorităților a fost prompt și anume că nu vor renunța la interdicții. Între timp, în apărarea protestatarilor au venit socialiștii. Cel mai mare partid de opoziție, PSRM, a cerut guvernării, marți, 27 iunie, să renunțe la reformă, pe care a numit-o „absurdă”, susținând că aceasta ar putea lăsa mii de oameni fără un loc de muncă.

Alte teme ale ediției din 27 iunie:

  • Liderul autoritar din Belarus, Aleksandr Lukașenko, cel care se pare că a mediat încheierea scurtei revolte militare de la weekend din Rusia, a spus marți, 27 iunie, că tensiunile de durată dintre armata rusă și gruparea Wagner au fost prost gestionate.
  • Președintele SUA, Joe Biden, respinge orice implicare a Occidentului în rebeliunea grupului Wagner din Rusia.
  • O agenție de voiaj din Cehia organizează, chiar și în condițiile războiului din Ucraina, excursii la Moscova și Sankt Petersburg.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.
XS
SM
MD
LG