Linkuri accesibilitate

„Pe agendă”: Mai multă lume ar putea beneficia de asigurarea de sănătate plătită de stat | Nu este clar dacă există finanțare 


O mamă și copilul ei privind pe fereastră.

Până la sfârșitul săptămânii (8 iulie) mai este în dezbatere publică propunerea Ministerului Sănătății de modificare a legii asigurărilor obligatorii de sănătate.

Ministerul vrea în primul rând să se asigure că mamele, care nu au loc de muncă, vor fi asigurate „din oficiu”, până ce copilul împlinește doi ani. Asta, pentru a reduce riscul mortalității infantile sau a mamelor. Și unele categorii de liber profesioniști ar urma să beneficieze de acest sprijin din partea statului. Ce nu se știe până acum (cel puțin în spațiul public) este la cât sunt estimate costurile și cum va fi finanțată reforma?

Mai multă lume ar putea beneficia de asigurarea de sănătate plătită de stat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte subiecte ale episodului din 4 iulie:

  • Ce se mai știe despre atacatorul tadjic, cel care pe 30 iunie a ucis două persoane pe aeroportul internațional Chișinău? Noi informații din Tadjikistan, obținute de colegii din redacția tadjică a Europei Libere.
  • După scurta rebeliune militară din Rusia, din 24 iunie a mercenarilor Wagner conduși de Evgheni Prigojin, imperiul media al lui Prigojin se închide.
  • Presiunile financiare împotriva grupului Wagner s-au înmulțit: pe 28 iunie, Statele Unite au anunțat impunerea de sancțiuni împotriva unor firme legate de grupul Wagner, precizând însă că măsura nu este legată de rebeliune militară.
  • Președintele Vladimir Putin a lăsat de înțeles că afacerile din Rusia deținute de Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner, ar putea fi ținta unei investigații financiare.
  • În Franța continuă protestele violente ale copiilor din suburbiile defavorizate ale marilor orașe: media de vârstă a sutelor de protestatari reținuți seară de seară este de numai 17 ani.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG