Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Moldova, candidată la admiterea în UE. Ce progrese a făcut într-un an de zile?


Adunarea „Moldova Europeană” din Piața Marii Adunări Naționale, pe 21 mai 2023
Adunarea „Moldova Europeană” din Piața Marii Adunări Naționale, pe 21 mai 2023

În acest episod, aflați ce spune CE într-un nou raport despre progresele Chișinăului pe calea europeană, dar și cum se vede de la București contraofensiva ucraineană.

Pe 23 iunie, se împlinește un an de când Comisia Europeană a oferit Republicii Moldova statutul de candidat la aderare. Cu această ocazie, miercuri, 21 iunie, ministrul de externe Nicu Popescu și-a reiterat speranța că Bruxellesul va invita Chișinăul să înceapă negocierile până la sfârșitul acestui an. Comisia Europeană a pregătit un nou raport de evaluare a progreselor făcute de Ucraina, Moldova și Georgia, un raport intermediar, în baza recomandărilor pe care cele trei țări le-au primit acum un an de la Bruxelles. Raportul urmează să fie prezentat, săptămâna viitoare, miniștrilor de externe din țările membre ale UE.

Moldova, candidată la admiterea în UE. Ce progrese a făcut într-un an de zile?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:00 0:00

Alte teme ale ediției din 21 iunie:

  • „Șor sau mitul salvatorului, groparul moralității” – un comentariu al scriitorului Vitalie Ciobanu.
  • Rubrica „Panorama interviu”: istoricul de la București, Armand Goșu, explică de ce contraofensiva ucraineană începe prin tatonări.
  • „Cumsecădenia obosită”: Președinta Čaputová spune că nu mai are puteri să candideze la un nou mandat.
  • Cazul Hunter Biden și integritatea justiției din Statele Unite.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG